centrul echilibru

TEHNICA MINTE- CORP- BOWEN

Tehnica Minte-Corp-Bowen Este o noua abordare a tehnicii Bowen, prin care pacientul este ajutat sa-si descopere traumele care au dus la afectiunea/boala lui.

 Ansamblul nostru minte-corp este format dintr-o complexa inter-relationare dintre ereditate si o infinitate de consideratii ale caracteristicilor personale de natura fizica, emotionala, mentala, de mediu si de istoric personal. Aceasta istorie, sau biografie foarte personala este intiparita in memoria noastra. Cand un individ a fost supus unui stres constant, sau a experimentat o trauma, aceste amintiri sunt deobicei stocate in zone ale corpului ce sunt efectiv blocate. Aceste zone pot fi amortite, cu rezultat in pierderea sensibilitatii, ori raspunsul este exacerbat sau hipersensibil.

Tensiunea din corp produce senzatii- canalul de comunicare. Similar, cand stimulii sunt familiari, constientizarea senzatiilor se diminueaza. Durerea duce de asemenea la contracturi musculare, blocand sensibilitatea tesuturilor. Aceasta produce insa o atentionare si incurajeaza sensibilitatea in zonele care necesita atentie. Emotiile noastre sunt de asemenea motivante si angreneaza intregul corp. Ele nu sunt doar niste neplaceri ce pot fi ignorate, fiindca daca le este negata reprezentarea lor fizica, pot duce la o stare de anxietate, care determina persoana sa nu perceapa emotia blocata in corp, ci sa o manifeste sub forma de senzatii fizice.

ATINGEREA BOWEN: Folosirea tehnicii Bowen ca metoda de procesare, intr-o atmosfera structurata, sigura, calma, empatica, va ajuta pacientul, fie copil, fie adult, sa se conecteze la senzatiile propriului corp. Atingerea poate declansa o amintire, amintirea poate scoate la suprafata o emotie reprimata, iar emotiile reprimate pot adesea fi recunoscute prin dureri la nivel fizic. Ce nu ne permitem sa simtim, sau sa exprimam, devine blocaj si induce tensiunea musculara, similara unei armuri. Dupa mai multi ani, aceasta problema se poate croniciza si devine permanenta. Doar cand aceste tensiuni musculare se disipeaza, se poate atinge o stare de bine si de relaxare.

 „Acum stim ca … atunci cand inconstientul devine constient, stabilim mediul pt vindecare. Chiar daca constiinta este antidotul pt o boala severa, inconstientul a fost de asemenea un antidot, intr-o perioada din viata noastra, cand prea multa durere ar fi fost letala”    Dr Athur Janov „ The new Primal Scream”

Încă nu te-ai decis?

Hai să discutăm!

„Nu trebuie sa încercăm sa vindecam o anumita parte a corpului, fără sa tratam întregul și de asemenea nu putem trata corpului, fără sa tratam sufletul. De aceea, dacă mintea și corpul necesita tratament, vom începe cu mintea: aceasta este prima prioritate. Cea mai mare greșeală în tratamentele zilelor noastre este ca medicii separa sufletul de corpul fizic”
Plato Chronicles
Locație cabinet

Bulevardul Victoriei, Sibiu

Contact

Telefon: +4 0742 361 391
Email: ancamarian79@gmail.com